tysdag 23. oktober 2007

En dag skal det skje - måndag 22. oktober 2007

Merk datoen! Brann vart norsk seriemester i fotball for første gong på sidan 1963. 44 års venting er over. Eg unner Brann og Bergen seriemesterskapet; laget, folket og ikkje minst trenar Mons Ivar Mjelde.

Mål-Mons (Seriemester-Mons?!?) har levert varen til dei grader under det mest pressa forhold ein har i norsk fotball og det står det massiv respekt av. Han fortener all mulig ære. Andre som ærast bør er leiarane i Brann som har gjeve han tillitt til å bygget laget over tid og fleire sesongar. Mons har vore under press ved fleire høve som hovudtrenar for Brann.

Eg minnast då vi i Hødd var saman med Brann på treningsleir på La Manga, og det var ei lita horde av norske pressefotografar som jakta på Mjelde mest etter kvar trening. Dette var under ei av dei mest pressa tidene som Branntrenar, men han stod rakrygga medan stormen varte.

Saman med Mjelde og keepertrenar Dan Riisnes som eg kjenner til vil eg også gi kreditt for å ha fostra fram "Norway's nr. 1". Håkon Opdahl er Norges landslagskeeper og spelar med 23 på ryggen. Han er ikkje einaste keeper i Norge som gjere det... Men ein keeperskal liksom han draktnummer 1.
Kredit for å hatt mot til å selje dåverande førstekeeper Ivar Rønningen og stått last og brast med Håkon Opdahl og gitt han grenselaus tillitt. Dei siste to sesongane har dette gjeve utbetaling i form av Tippeligaens beste keeper og landslagsplass for Opdahl. Kanskje fleire skulle hatt like mykje is i magen...

Men gratulerer med seriegullet til heile Bergen. "Der skulle vi ha vøre Ka'l!" :)

1 kommentar:

Alice sa...

HUUUUURRRAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!! :D