fredag 23. november 2007

Odim Stadion?

Hødd la tidlegare denne veka fram planar om ny stadion. Ein spenstig og utfordrande utvikling for ein liten, men stor klubb med små midlar. Eg har vore med å fått ei kort innføring på utsjånad og sett litt fleire bilder enn dei som har sirkulert i media. Der kan vi sjå at det er ope rom mellom langsidene og tribune på eine kortsida, desse hola skal midlertid tettast. Så det blir ein intim og flott stadion uten stolpar som sperrar for utsikta mot bana.

Kapasiteten på 5000 med muligheiter for utviding med ytterlegare 1000 høyrest også fornuftig ut. Det er viktig å vere jordnær nok til å sjå kor mykje av kapasiteten som blir nytta under kampane i den "sorte, grå hverdagen". Elles blir det spanande å sjå kvar dagens fraksjonar på Høddvoll vil gjere av seg på ein ny stadion. Blåsarane finn seg nok til rette, men kva med ekspertane på sitjetribuna...

Kva veg blir heimatt på nye bana blir også noko som må sette seg.

Høddvoll har siste sesongane vore velsigna med ei av dei beste naturgrasbanene i landet. Vil dette bli vidareført? Ei av årsakenetil at den har vore den beste bana, er styringa av aktiviteten på bana. Den har kun vore nytta til A-kampar og nokre få treningar i store trekk. Samstundes ser ein at der er ei rivande utvikling mht kunstgrasdekke, og kvar er vi her om ytterlegare 2 år? Er skilnaden mellom vanleg gras og kunstgras blitt enno mindre?
Dersom kunstgras som dekke blir valgt, så er det underforstått at fleire lag kan nytte bana til kamp og kanskje også trening. Samstundes kjem det nye generasjonar til som er meir vane med kunstgras enn naturgras. Dermed blir ikkje overgongen den same og like vanskeleg. Ein ting er sikkert, det er enno langt fram til dekke må bestemmast.

Stadionnamn - det har kome tydelege signal på at namnet skal seljast. Det rasar også ein debatt om dette på diskusjonsforumet på hodd.no. Det er klart at det er mange som kan knive om dette. Men som oversrkrifta tyder på, så er kanskje Odim min favoritt per no. Dei har vore ivrigast på å vere på lag i fleire samanhengar, men også dette lar nok vente på seg ei stund til. Rolls-Royce Arena er i allefall berre å gløyme. Hovudkontoret deira vil aldri gå inn for å nytte merkenamnet i ein slik samanheng. Då RR var draktsponsor for Hødd for nokre sesongar sidan, så skapte dette nok rabalder for dei nede på lokalkontoret. Så eg trur ikkje dei kastar seg på i kampen om stadionnamn.

Meiningane går også på om det skal heite stadion eller arena. Med UVS som nabo og kven veit kva leigetakarar som også kjem inn og kva samla kompetanse som blir samla på Høddvoll. Det liknar då meir på eit "Campus"! Dei alle fleste vil nok kalle ei spade for ei spade, eller i denne samanhengen Høddvoll for Høddvoll. Lurer på kva Arne Flatin, som aldri tek Aker Stadion i sin munn, planlegg ved kommentering frå Odim Campus?

Ingen kommentarer: